skip to Main Content

Wat is het verschil tussen een game pc een een normale pc?

Wat is het verschil tussen een game pc en een normale pc?

Wat zijn de verschillen tussen een gaming-desktop en een gewone? Normale computers zijn bedoeld voor computergebruik, of het nu een gewone computer is of een spelcomputer is. Daarom is het niet nodig om te denken dat een spelcomputer alleen is ontworpen om er hoge grafische en software intensieve games op te spelen.

De audio

spelcomputers worden vaak geleverd met betere en duurdere audiosystemen. Dit zorgt voor een helder en betere geluid dat gamers meevoert naar de virtuele wereld van avontuur. Top-of-the-line graphics zijn nutteloos zonder betere audio voor een bijna vlekkeloze game-ervaring. Op een gewone desktopcomputer vind je een standaard audiosysteem, en sommige hebben er misschien helemaal geen. Om op deze computers naar muziek te luisteren, heb je extra luidsprekers nodig, die je kunt aansluiten via Bluetooth of via een USB-kabel, afhankelijk van het model en de mogelijkheden ervan.

De draagbaarheid

Als je een gewone desktopcomputer gebruikt, heeft deze beperkte of geen draagbaarheid. Dus als je een actieve, serieuze en verslaafde gamer bent die wil deelnemen aan toernooien en gaming LAN-party’s, dan is dit zeker geen apparaat om te hebben. Aan de andere kant zal een echt goede gaming desktopcomputer je wat draagbaarheid geven in vergelijking met je gemiddelde desktop met veel draden en kabels. Als je er echter voor kiest om de laptop te gebruiken om te gamen, is deze inherent draagbaarder. Tegenwoordig worden ze erg dun voor extra draagbaarheid, zodat je onderweg games kunt spelen.

de aanpasbaarheid

Gaming desktops zijn beter aanpasbaar dan gewone desktops, en in sommige gevallen zelfs laptops. Letterlijk, het heeft geen grenzen. Je zult versteld staan ​​van de mogelijkheid om jouw gamingdesktop aan te passen. Aan de andere kant, als je jouw gewone desktopcomputer wilt aanpassen, zul je merken dat de ruimte beperkt is. Zelfs als je dat zou kunnen, zou je genoeg moeten weten over de hardwarecomponenten binnenin die mogelijk moeten worden aangepast of vervangen om aan je behoeften te voldoen.

De weergave

Schermen van spelcomputers zijn beter. Dit ondersteunt de hogere resoluties en vloeiendere, betere en snellere framesnelheden per seconde die nodig zijn voor ononderbroken gamen. Het scherm van de spelcomputer zal scherper en rijker zijn dan op een gewone desktopcomputer. Aan de andere kant hebben gewone desktop-pc’s geen high-end monitoren nodig met unieke functies zoals touchscreens, OLED’s en G-Sync-schermen.

De stroom verbruik

Gaming-desktopcomputers bevatten veel hoogwaardige componenten en hardware. Al deze vereisen veel elektriciteit om te werken, wat het stroomverbruik verhoogt. Aan de andere kant zou het stroomverbruik van een normale desktopcomputer veel lager zijn dan een gaming desktop.

Geheugen (RAM)

Hoewel de minimumvereiste voor spelcomputer 8 GB is, is het niet ongebruikelijk om systemen te vinden met 16 GB RAM. Dat is veel RAM om gegevens te verwerken in de vorm van grote hoeveelheden geheugen, afbeeldingen en audio. Aan de andere kant heeft een gemiddelde desktopcomputer gemiddeld 4 GB RAM, wat meer dan genoeg is om alledaagse taken op de computer uit te voeren.

Het koelsysteem

Doordat een gamecomputer meer stroom verbruikt dan een gewone desktopcomputer, genereert deze tegelijkertijd meer warmte. Daarom wordt hij geleverd met een high-end koelsysteem. Sommige spelcomputers kunnen zelfs vloeistofkoelleidingen bevatten voor een betere koeling. In een normale desktop is een eenvoudig koelsysteem voldoende om de GPU, processor en andere componenten die erin zijn geïnstalleerd te koelen. Het zal zeker niet komen met dure vloeibare koelvloeistof.

Prijs verschil

Gaming-pc’s zullen high-end componenten bevatten, zoals processors, monitoren en grafische kaarten. Dit zal uiteindelijk de prijs verhogen. Gewone desktops hebben alleen de basisfuncties en componenten en kosten niet zoveel als gaming desktops.

 

 

Back To Top