skip to Main Content

Wat is een software?

Uitleg over software

Software is een computerprogramma met een collectie van instructies. Software bevat instructies die ervoor zorgen dat de hardwarecomponenten van een computer of ander apparaat samenwerken, informatie weergeven aan een gebruiker en gebruikersinvoer verwerken. Software is een verzamelnaam voor computerprogramma’s, applicaties en besturingssystemen. Software bevat instructies die ervoor zorgen dat de hardwarecomponenten van een computer of ander apparaat samenwerken, informatie weergeven aan een gebruiker en gebruikersinvoer verwerken.

Soorten software ’s

Software kan op verschillende manieren worden ingedeeld, bijvoorbeeld naar gebruikerstype of gebruiksdoel.

Thuissoftware: Thuissoftware wordt voornamelijk gebruikt voor privétoepassingen zoals surfen op internet, entertainment (gaming), basisbewerkingen van foto’s en afbeeldingen en beperkte tekstverwerkingen.

Office-software: Office-software omvat veelvoorkomende zakelijke gebieden zoals tekstverwerking, spreadsheet- en databasebeheer, presentaties en taak- en agendabeheer.

Commerciële software: Meer gespecialiseerde toepassingen bevinden zich in het commerciële software. Het gaat om het beheren van informatie als onderdeel van bedrijfsprocessen, zoals CRM-systemen, HRM-software en ERP-software.

Systeemsoftware: programma’s hebben vaak ook een besturingssysteem nodig om op een computersysteem te kunnen draaien. Dit omvat systeemsoftware op laag niveau die hardware bestuurt, zoals het BIOS, en bekende besturingssystemen, zoals Windows, Mac OSX en Unix, die zorgen voor interactie tussen de gebruiker en het systeem en tussen verschillende applicaties.

 

 

Back To Top